Cynthia Beijdorff

Tel: 06-105 795 44
Email: cynthia@cynthiabeijdorff.nl

hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?
In je leven leer je onnoemlijk veel op het gebied van problemen oplossen. Dat doet ieder mens op zijn eigen manier. Jouw voorkeursmanier gebruik je het meest, waarbij je andere manieren als het ware "vergeet".

Vergelijk een oplossing eens met een weg. Tegenwoordig neem je wellicht vaak de auto en ken je snelwegen op je duimpje. Als kind kende je vooral de paadjes tussen de huizen door, die gebruik je nu niet meer zo vaak. Je weet ze ergens nog wel, maar kent ze niet meer bewust, totdat je weer eens het buurtje achter je ouderlijk huis doorloopt. De paadjes zijn als het ware naar je onbewuste verschoven. Ze zijn niet weg, alleen kun je ze als oplossing om van A naar B te komen niet meer zo snel oproepen.

Hypnotherapie helpt je om weer contact te maken met wat zich van binnen bij jou onbewust aandient om jouw probleem te kunnen oplossen. 

Normaal
Om contact te maken met je (on)gekende mogelijkheden gebruik je trance of hypnose. Trance of hypnose is een toestand van ontspannen en naar binnen gerichte aandacht. Trance is heel normaal, iedereen kent het: je vergeet als het ware de hele wereld als je “in je telefoon” zit of als je op de automatische piloot naar de supermarkt fietst en je je ter plekke realiseert dat je er al ben, terwijl je de weg niet bewust afgelegd hebt. Dromen is ook een vorm van trance. Je werd vast al wel eens wakker met een goed idee na een nacht diep slapen.

Jij houdt de controle
In trance behoud je de controle over jezelf: je bent dus altijd in staat om op elk moment – wanneer jij dat wilt – de trance te onderbreken en te beëindigen. We zeggen ook wel: iedere hypnose is zelf-hypnose. En ook jij kunt het leren, zodat je het ook zelf kunt toepassen om je zo weer zo goed te voelen als jij je wilt voelen. De hypnose in films en op tv is van een heel andere soort. Jouw hypnotherapeut zal jou dus nooit iets "geks" laten doen.

Hypnotherapie is effectief
Als je bemerkt dat de gebaande paden van praten, analyseren, onderdrukken, proberen te begrijpen etcetera jouw probleem niet oplossen, zul je begrijpen dat het ook niet veel zin heeft om daarmee door te gaan. Zonde van je tijd en energie. Jouw gevoel, je probleem en jouw oplossing zit bij jou van binnen, laat zich niet vangen in het denken over....dus waarom dan niet direct daar naartoe waar je het aan kunt pakken en veranderen, zodat je je weer zo snel kunt voelen als je je wilt voelen. 

iets voor mij?
Je weet misschien nog niet precies hoe het nu zit en hoe je het wilt. En ook nog niet hoe je daar kunt komen. Logisch toch? Nieuwsgierig? Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak, dan help ik je graag en ben jij weer een stapje verder.